Friday, 30 September 2011

Last PERS...

Dah pagi dah tapi aku still x dapat tidurrr....
dah alang-alang menyeluk pekasam baik aku buat entry yang puan penganjur nak...
b4 tu nak baghitau jap...menetes air mata sikit..sedar tak sedar PERS dah tamat hari ni....
Napa la awal sangat...

abaikan kuku kaki...
Ni berat terbaru orkedddddddddd

Gambar penuh payah sket ni..sape nak snap? pic minggu lepas boleh kan...

Nadia..ni menepati piawaian tak?


Ulasan Pencapaian: 

- Syukurrr Ke hadrat Illahi...masih berkesempatan hidup dan menghirup udara segar hari ini...
(cam nak bagi ceramah pulak)..
- Pencapaian tidak begitu memberangsangkan bagi diri orked sendiri...proses penurunan berat badan sedikit terganggu..maybe disebabkan sebulan beraya dan makan tanpa ingat dunia...ni memang salah sendiri kerana tidak berdisiplin dan semangat yang tak kuat...
- Percutian bersama keluarga ke KL baru-baru ni..sangat memburukkan keadaan...kenaikan mendadak dari angka sebenar..tiawww!
- 25-30hb orked puasa nasi ....
- Alhamdulillah walaupun penurunan tidak terlalu banyak..at least ada la sedikit perbezaan daripada pertama kali join PERS...
- Tapi jangan tanya kenapa badan cam tak ada pengurangan tau....sebabnya..setakat hilang sekilo dua pada orked itu tidak akan menampakkan perubahan yang ketara...9-10 kg lost maybe baru nampak perubahan....


Ulasan untuk PERS

- Orked rasa program seumpama ni patut diteruskan...banyak manfaat pada orang yang bersaiz xxxl..
- Harap selepas ni ada lagi sapa2 yang sudi menganjurkan contest penurunkan berat ya..


SPECIAL REQUEST FOR BICI....boleh tak u anjurkan pertandingan menguruskan badan menggunakan atkins diet?..kalau boleh ok..kalau x boleh..meh kami belasah bici ramai2 hahhaha

sekian terima kasih!

Thursday, 29 September 2011

ingat pun kau...

kenapa bila kita di timpa kesusahan baru kita akan ingat pada orang lain...
bila kau senang susah no kau nak ingat orang kan...
tapi tak pe hidup dalam dunia ni kena la tolong menolong kan...
hari ni kau minta tolong kat aku...
manatau esok lusa aku pulak minta tolong kat kau...
tapi kau perasan tak...bila aku minta tolong kat kau...
susah nooo ko nak tolong aku??

aku tidak berdendam...
tidak juga mengungkit...
cuma aku hairan....bila kau susah baru kau ingat kat aku...
maklumlah siapala aku kan....
tak ada keja....bukan cam korang...gaji tetap...
aku tak stylo cam korang....up to date segala....
aku biasa2 jer..mesti kau malu jalan dengan penganggur kan...

tapi..penganggur-penggangur aku pun...sekali-sekala pandai pun
kau nak bersuara nak minta pertolongan...

insyallah selagi aku mampu...
aku akan tolong kawan-kawan aku...

nanti2 kalau aku susah...jangan pulak pura-pura tak kenal aku....

mai kita mencangkul...

Di keheningan petang yang damai ni...amat syok sekali bila nak kuarkan peluh...biar terbakar sikit lemak2 yang betimbun kat badan aku neh...tapi macam sayang je kan nak buang segala lelemak...nanti tak hot la orang kata,kalau x tersembul segala lemak bila kau nak pakai ketat-ketat..opsss....

Dah dua hari berturut-turut aku perasan yang aku dah pandai berkebun...duduk mencangkung sambil tebas anak2 rumput...bediri seksi sambil mencangkul..sekaliii esokkk sakit segala badan..huhuhu..mak suh keja kampung kau malas..mencangkul kejap dah lenguh segala ..padan muka kau!

Hari ni dengan senang hatinya aku mencangkul di keliling tanaman cili mama..waaa cili yang aku tabur dulu dah tumbuh...baik aku tanam cili esok2 jadi peniaga cili yang berjaya..sapa tau kan..tuah ayam nampak di kaki..tuah aku nampak kat cili...ada hati..padahal semua yang aku tanam jarang nak menjadi, mama cakap tangan panas..auwww camna nak meramas ni..kang melecet pulak kah kah kah...

Esok nak plan tanam cili d sekitar kedai pulak...korang nak join??

Pra test..

6.30am hp aku bunyik...eh menganggu betul la aku rasa...dah la aku tido kul 12 mlm tadi..macam tak cukup tido je...padahal aku tak rasa pun aku tidur..cam tidur-tidur ayam je..ni semua pasal pra test untuk amik lesen keta...

kul 7am aku dah gerak ke pasar..nak tunggu bas la konon...rugi kan ada keta tapi x berani nak bawak..setakat kat kampung tu kira ok la...tapi nak bawa ke pekan tu..pelisssss tak berani nyahhh...

Sampai ke Institut Driving Academy (IDA) aku g ngetest-ngetes la konon bawa ke bukit...sampai je kat tengah..ngam! cantik terletak..sekali nak turun bukit..vrommmmm vrommm~~ celaka!! terpaksa reverse balik..minyak tak cukup tekan...malu dowhhhh ...cam perasan aje ada mamat gelakkan aku...takpeh aku kan budak baru belajar menggedik,bawa keta...

Itu cerita sekali...kedua kaliii...vrommmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm~~~~ panjang siottt...mula la panic..cepat2 capai beg nak amik hp...baru nak call..tutor dah tercongok kat belakang..eh norrrr..tekan minyakkkk lagi la.....Finally..alhamdulillah...selamat lepassss..thanks god...

Now ke parking pulak...eksen2 je budget masuk...eh..memang pass la bagi masuk..sekali nak keluar..dah sah-sah x lepas yang aku ni..memang perasan hebat....prangggg~~~ ambik kau!!! sebatang tiang jatuh....prettttt!!! "nor ke tepi dulu, tengok oraang lain buat"..dem..tak pasal2 aku menunggu lama...tapi takpeee lepas la jugaaaaaa..

3 penjuru..cam tutup mata jeeeee....lebuhraya..panic kejap kat roundabout...lori banyakkkkkkk....tapi syukurrr lepas la jugak...dapat 20/20 lagi....terrer tak terrer...aku sebenarnya x la happy cam terima award kan tapi just nak elak fail d peringkat pra test....bayar 70 untuk repeat...sapa nak rugiiiii....kau nak???

Tuesday, 27 September 2011

Rasa cam sedih jer...

30sept ni berakhir sudah pertandingan menurunkan berat badan..eh cam sedih la rasanya...yelah kan, biasanya setiap isnin perasaan berdebar-debar pasti melanda pada semua peserta PERS kan...tapi lepas ni dah tak ada rasa cam tu lagi...dah tak de rasa takut-takut nak naik penimbang..dah tak ada dah rasa happy yang nak dihebahkan pada kawan2 PERS ...eh cam sedih okey!

Sebenarnya banyak la kebaikan PERS ni...aku suka sangat..lagi2 hadiah yang di tawarkan oleh puan penganjur kita..dan sebenarnya itu la tujuan utama aku nak usaha turunkan berat badan aku ni...eh..ada tak cam jakun ?? bukan nya tak mampu nak dapatkan semua tu cuma...itu dapat membantu aku memotivatekan diri aku untuk lebih kerja keras (konon)...

Aku ni pun tak la sehebat peserta lain...kadang2 tu semangat hilang entah kemana...time raya hari tu la memang susah sangat nak control...ke sini ada rendang..ada nasi himpit ada segala..kesana pula laksa la..soto la...cuba la disajikan besi masak kicap ke..daun masak lemak ke..papan masak kari ke kompom sebulan beraya 30kilo kurang..mengalahkan diet atkins kot..

Itula yang dikatakan sudah terhantuk baru terngadah..eh betul ke??...bila naik penimbang..angka dah tersasar perasaan menyesal pulak yang datang..tu la orang kurus melantak ..yang kau ikut pesal...masa tu rasa cam nak hantuk kepala ke dinding n nak tampar diri sendiri sebanyak limabelas kali..eh apa motif limabelas?? baik la dopluh lapan kali kan...baru sedar2 diri kau tu gemok!!!

Baru2 ni ke kl..memang dasyat sangat selera makan...lagi2 la cik abe ni layannn aje aku nye peel ...huissyyyy tekojut den naik  dari angka sebelum ke sana..cibaisss betul..bila call n bagitau kat abe..dia sesedap je gelak dan kata "agakdah" cam haramm je huhu tapi takpe...gemuk2 pun ang suka juga kan muahahha....

Apapun selepas berakhirnya PERS ni harap2 la ada yang sudi menyambung pertandingan ni yer...sesapa yang ada hati nak buat contest baru jangan lupa roger-roger kat orked yer...harappp sangat :)

Gud luck ya buat semua ahli PERS...lepas tamat ni sama2 la kita berusaha menurunkan berat badan...

Saturday, 24 September 2011

Makan..makan...dan Gemuk

Macam yang sume orang tau...now aku kat umah my sis..berjalan-jalan ..bershoping-shoppingan...tapi yang tak boleh tahan tu, bila dah penat berjalan,perut start minta diisi..cheh..macamana nak kurus kalau cam ni...

Semalam seharian round KL..thanks inamaudiet coz amik cuti n replace tempat aku nak jadi guide rombongan cik kiah..ada juga chance nak jumpa sang arjuna hati..kwang-kwang-kwang....memula plan 'him' nak hantar balik umah..pikir punya pikir ermm bila lagi nak memenatkan diri kan...join aje la rombongan cik kiah...

Jalan jammed..sakit hati btollll..perjalanan10 minit jadi sejam..terstuck kat depan maju junction nak ke mydin..huhuhu jangan harap la nak berjalan kaki...penat tuu...aku ni betul2 tak hengat dunia kan..dah melantak sampai nak pecah perut buat2 lupa nak membuang kalori dalam badan huhu lantak kau la orked..naik ke 80kg sendiri mau ingat la yer...no comment!

Sampai kat tepi semua house perut nak minta diidi..takpa sabar ye perutku sayang...jumpa dengan somua...lepak kat gerai tepi jalan..minum cendol dengan kopok lekor...Guddd...manis gile cendoll..hak puiii...tapi rasa nak tambah hak hak hak..

Last tren (komuter) kul 8.30mlm ..acara berlarian seperti PATI kena kejar polis pun bermula..memula semua tinggalkan aku d belakang..paling no1 acara larian rombongan cik kiah ..inamaudiet yang mendahului...kahkahkah sakit perut aku tengok gelagat semua...time naik tangga menuju ke bank negara ORKED orang first sampai ...semua dah ketingglan, semput daaaaah... padan muka!!! 

sampai umah dalam kul 11 malam acara memasak pun bermulaaaaaaaaaaaa....sedap makan..lepas makan tidur..BAGUS la kau punya perangai orked...bila berat kau naik KOMPLEN!!!

Friday, 23 September 2011

Banyak tak..sikit pun tak...

Hai kekawan semua..agak-agak apa la maksud aku nye tajuk tu...
entah! aku sendiri tak tau ...main tulis aje...
Eh..lupa aku nak habaq kat korang semua...now aku kat rumah inamaudiet..syokkk..bestt..
sukar digambarkan dengan kata-kata tau...(ye la sangat)

Tapi best pulak percutian kali ini...
aku banyak masa kat luarrrr...
hari ke2 aku sampai..aku dipanggil untuk jadi assistant photographer..(lucu bila dikenang-kenang)
dari pagi sampai la ke malam aku kat luar.makan pun sikitttt...
Balik rumah melantak kuew teow baki majlis tadi...
Alhamdulillah awal-awal lagi perut memulas sampai la ke pagi...
asyik2 masuk toilet..bagus juga dia cuci perut aku..
buang segala khazanah berharga....

Aku happy sebenarnya bila tak jadi chef kat rumah inamaudiet...
tercontroll sikit makan aku...

Sunday, 18 September 2011

penangan petaii

Petai..oh sedapnya jika dimasak sambal..
makan dengan nasi panas2...
sebab sedapla sampai menambah 3 kali tadi..
timbangan minggu ni aku harap sangat semoga ada keajaiban berlaku...

penangan petai punya pasal.....gemok la aku minggu ni

Saturday, 17 September 2011

open house +kenduri kawen = Gemok!

Sebut pasal open house pasti aku rasa macam eh..nak pegi ke tak ni...
uols pepaham aje la kan ...bila open house mesti banyak makanan sedap2 yang menggoda...
semalam aku dengan adik p open house kat kampung sebelah...orkkk (sendawa cam tu ke) kenyang..alhamdulillah
makanan sangat la best dan menyelerakkan....maybe sebab aku tengah kelaparan tahap gaban kot..
menu ringkas..ada ayam ada daging and sayur..itu tolak tepi la...dah biasa sangat makan sume tu...
"ter" jeling kat meja sebelah.."ter" ok..."ter"...Wowwwww..BAKSO ! sangat la sampai sanggup
menjilat dinding pinggan...
huhuhu sampai minta tambahan 3 kali...no bihun tauu just sup dengan bebola tu ajeeeee....hirup sup yang bisa
membotakkan segala bulu-bulu yang tumbuh dengan suburnya ! dem....banyak ajinomotoooooo....

Hari ni ada majlis kawen kawan...makan lagi...nasib dalam 4 jemputan tu aku cuma nak pi majlis kawen ni aje...untung-untung ada yang main mata..siul-siul gitu..ha ha ha marah la sayangku nanti...
eh itu cite dah kuar landasan sebenar...
korang kalau kenduri kawen tu..nak pi tengok pengantin atau makan? takannn la x nak makan kan...
salam-salam sket..zusssss pi queue untuk acara makannnnn....harussss tu tau~!
makan..makan...makan...memang pun aku makan..makan sampai sendat segala baju..puiiiihhhh!

Tu tak kesah lagi..ni ada cite okeh! ade makcik ni.. x la kenal sangat..maybe mama kenal kowt..
depa sembang sambil gelak...time dia salam aku...nak tau tak apa dia tanya?
DAH BERAPA ANAK???? dah berapa anak okey!!!! demmm betul soalan..boleh pulak kata..
eh saya ingat ko dah ada anak...aku cuma mampu tersenyum tapi dalam hatiii..eh..aku nampak tua sangat kew??

Tuesday, 13 September 2011

Puasa yang tak jadi...

Semangat nak puasa...tapi hampeh...takde nye nak pose..awal pagi dah terhidu2 bau pekasam digoreng...ntah iman kemana..melayang ke kl kot..huhu abang dah selamat berbuka puasa...abang nak pose tinggal 5 hari uwaaaaa..sedih x dapat berpuasa bersama-sama....

esok g service keta dekat kota kinabalu..hurmmm memang hampes lagi dah ..x de nya nak posa2 bila jalan jauh...takpe-takpe hari khamis kan ada...ooomaigot..orked ada class driving khamis ni...cam x larat pulak...eh banyak bunyi la orked ni kan...time ramadhan boleh la pulak...eksennn je kan kan...

minggu depan la pulak orked posa...tu pun kalau x banyak bunyik...huhuhu....

hetto diaaaaa

penurunan yang amat mendukacitakan...

Monday, 12 September 2011

sedih sangat

Rasa macam tak best sangat kan bila dah biasa kumpul ramai-ramai tetiba sunyi sepi..rasa macam duduk dalam gua pun ada ...macam takde rasa happy...nak gelak2 nak usik2 nak menyakat2 ..cam bosan lah life camni...

semalam kami hantar inamaudiet 1family d airport...memang tak dapat tahan la..kuar jugak air mata tengok aman  beria-ia nangis tak mo balik KL...huhu hati auntie mana yang x sebak..bila peluk dia cammm tak mo lepas aja..mula2 dia sempat nak majuk dengan orked..time sesi salam n peluk2 tu tetiba dia nangis...peluk ayah dia, tengok kitaorang pun x de dah...mesti sedih punya pasal...sebelum tu orked sempat lagi nak pujuk2 aman...bulan depan amik dia kat kl padahal..ade 2 bulan lagi cuti sekolah..taktik maaaa  :)

Pagi tadi tengok mama nya mata cam nanges...waaa rupanya rindu cucu...betapa bertuahnya cucu-cucu nenek kan...nanti dah besar lawat-lawat la nenek korang kat kampung...kesian nenek sampai nanges2 rindu cucu..cam lucu pun ada...kalau neneknya kat kl asyik gaduhhh je dengan aman..tapi nakal2 aman dengan nenek pun aman still rindu nenek kan..kasih cucu terhadap nenek.... :) harap2 berpanjangan la kasih itu ye...

Tetiba rindu lak dengan aman n adik..try call x berjawab..tido ke apa!!

eh orked lom update berattttt..sat yerrrrrrrr nex page !

Friday, 9 September 2011

New experience...


video
Best tak best??ni video kitaorang ni

Best dan berbaloi-baloi! itu je yang mampu orked katakan...petang tadi kitaorang berenam g rafting kat sungai padas wow..syok dan memang enjoy sangat..cuma agak kelam kabut sedikit coz mengejar train pada pukul 3...so kayuhan kena cepat...memula tu agak berdebar jugak la sampai rasa nak muntah..tapi alhamdulilah perasaan cuak tu dapat juga orked atasi...

Memula orked tengok video youtube pasal rafting cam tertanya2 pulak..boleh ke tak boleh  ni..alhamdulillah jugak cuaca ok dan air surut sikit..leh la berkayuh lama2..kalau air besar guide tu kata sungai deras dan cepat je sampai...10km tu kayuhan kitaorang..jom la kalau berminat kita arrange nak g rafting reramai :)...

layannn...

Wednesday, 7 September 2011

Rafting kat sungai padas

walaupun mata dah nak tertutup dan sangat tak larat nak berblog..walaupun mood hilang entah kemana..orked tetap usaha nak update blog ni....

esok pagi orked..inamaudiet..adik..bro in law dan 2 orang kawannya from kl nak ber rafting konon kat sungai padas..huhuhu cam cuak pun ada bila tengok video kat youtube....rasa cam boleh ke tak ni...tapi alang-alang menyeluk anak berudu biar sampai ke lubang cacing...auww...

Nah dimaklumkan konon esok bertolak dari tenom ,so means kitaorang kena gerak awal la dari kampung ke tenom..singgah ke umah abang ipar then baru pi stesen ketaapi...waa pes time la ni nk naik train sabah...kalau kat kl tu dah biasa dah..

kekawan semua..doakan kitaorang selamat pergi dan selamat kembali yer...masih rasa berdebar-debar ni..

hari2 kenduri hari2 naik

Seronok kan kalau hari2 dapat makan sedap...tapi lepas tu menyesal cam rasa nak jolok kat anak tekak nak muntahkan segala isi dalam perut....kenyang je muntahkan balik..lepas tu sakit, masuk ward pastu esok2 KO sapa rugi..sendiri mau ingat..so lepas kenyang sila diam2 supaya berat naik arghhhhhh tension...

Raya lom abes lagi...iskkk tolongla jangan buat open house lagi..penat dah perut nak membuncit ni...korang x kesian kat perut ai ke? alahaiiii orked ..sape la kesah kan kau tu buncit ke kerempeng ke...mulut kau melahap orang lain kau salahkan uhuks~~

Raya kedua hari tu kitaorang buat open house..banyak juga melantak..ermmm tu cerita minggu lepas..dah  basi dah..then ahad lepas kitaorang buat kenduri baca yassin kat umah untuk auntie ai..."pot lak" jer...rugi tak tangkap picture 2 meja panjang dan 1 meja pendek full dengan makan, lagi la mata terbeliak 360 darjah..tekak pun dah tak tau nak terima yang mana satu dulu..Alhamdulilah hanya 1 lauk yang tekak ai berkenan...nasebbbb tak menambah huhu padahal??

malam tadi kitaorang buat kenduri baca yassin lak kat umah..tapi ni untuk ipar orked yang masih kritikal kerana accident...kalau macam ni hari2 kenduri pun orked tak kesah..asalkan depa semua selamat..semoga Allah memperkenankan semua doa ..amin...malam tadi makan tak lah banyak sangat sebab pagi2 dah makan mee..kat pekan makan soto ayam dan roti canai sekeping..agak2 korang lepas sampai dr pekan orked buat apa yaaaa? jangan tak tahu atau buat2 tak tahu yeeee semestinya orked TIDUR...bangun2 je carik makanan ...sebulan kenduri 10 kilo naik huhuhu nauzubillah...

Monday, 5 September 2011

berat terkiniiiiiiiiiiiiii

Banyak cara orked buat untuk kawal selera makan...huhuhu memang sedap makan bila dah start lepak bersama-sama...natijahnya kenaikan berat badan yang melampau..nak elak gula...tapi minuman bergula pulak terlebih sedap...nak makan nasi..nasi juga yang di cari haiiihhh...macam-macam cara dibuat tapiiii....alangkah sedihnya bila kenaikan berat yang melampau telah melanda diri orked,......
-
-
-

-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-

Friday, 2 September 2011

Jogging d pagi hari..

Malam semalam dah plan dengan inamaudiet untuk jogging awal pagi..
tempat d komplex sukan keningau...maklumlah dengan cara pemakanan yang teruk,
kenalah juga senaman sikit-sikit...
waaa pepagi lagi k.ina dah kejut nak jogging..ikut hati memang nak sambung tidur,
rasa mengantuk sangat coz tidur lewat...

Sampai komplex keningau buat la warm up sket2...
time tu pun dah lewat sket...jam 7.30am dah..
dah ada matahari..panas sehhh...
sempat meround 4 pusingan jer...berpeluh-peluh jugak tau...
sayang sangat tak tertangkap pic.guna camera sendiri...
takpe nanti boleh minta pic ihsan dengan inamaudiet..

pepaham aje la kalau dah penat..kompom terasa lapar...
anak sedara kelaparan n ajak pekena roti canaiii...
nasib baik time2 raya ni susah nak jumpa kedai muslim yang beroperasi...
last2 jumpa kedai makan..tak biasa masuk pun masuk aje..yang penting halal...
dah penat pusing 4 round..sesenang je order mee goreng ayam...
cittt cam shilakeeee...sesia aje kan...


Thursday, 1 September 2011

dulu vs sekarang

Time ni masih berdiet..muka pun chomell lagi muahah
terasa lebih kecil pulak disini..(ini org kg orked ..his not my bf)

 ni muka time diet..chin pun masih chantek x da
double-double punya..

Gedix ..tapi ni pic duuuluuu...
sekarang???

Now!!! double chin yang x tahan tu...
buah pipiku hilang ditelan ketembaman....

stupettt..Failed lagi!!

omaigod..sangat stupetttt...
pagi tadi masak nasi lemak atas arahan inamaudiet
sakit hatiiiiii..napa la dia nak masak makanan kegemarankuuuuuu...
memula makan sikitt...alhamdulillah,sampai petang leh tahan..

petang menjelma..perut berkeroncong..padahal hari ni rehat lebih
orang datang beraya mama n yang lain je melayan tetamu..
malas sangat2..kebetulan ada orang mengorat..gayut lelama2..
eh callin from johor youu...best gila sembang sampai tak hengat donia...
mak bising coz x layan tetamu...malasss la ma....
tetamu balik ai turun bawah...(bilik ai kat atas)

Perut berbunyik2 mina diisi..cuba tahannn...
ada orang masak sambal petai..sape lagi kalau bukan org yang join PERS ni...
cepat aje tangan mencapai telur untuk diogoreng stupettt again..cam bangang je kan kan..
makan sikit siap bertambah...ya Allah..orked ni memang x sedar diri kan...
join derang bersiap pi open house kat umah makcik..
sampai situ makan sponge kek sikit..sarang semut sikit...
last2 tengok soto dia sedap...ngap semangkuk...BENGONG!!
nafsu sukar untuk ditahan...so orked nak habaq ni
misi kedua untuk elak nasi adalah
FAILED!!!

pagi esok dah plan nak jogging kat komplex keningau...
cakap aje..entah jadi entah idak..huhuhu

Jangan makan banyak....


Orked masih tak puas hati...
dagu masih nampak berdouble huhuhu....
camna nak kecik kan muka..
plsss sapa2 ada petua sila jangan lupa bagitahu orked...
sangat la stupettt ..apesal la dagu tu x mau hilang kedoubelannya...
ni kena usaha banyak ni....JANGAN MAKAN BANYAK!!

atas tu pic orked dengan mama terchenta....
inamaudiet jangan lupa makan banyak2...
pagi tadi sarapan nasi lemak 3 kali menambah..
semalam makan soto 3 mangkuk hahaha...
sangat puas hati bila tengok dia makan banyak...
Misi berjaya..tapi akan berusaha untuk tambahkan berat
dia .......

Alhamdulillah...

Raya..raya..raya..selamat hari raya..
macam yang orked cakap tadi..
hari ni open house kat umah..dari pagi sampai la pukul 10pm x henti-henti tetamu datang...
Alhamdulillah...rasa seronok bila ramai tetamu bertandang..

Hari ni juga orked tak sentuh walau sebutir nasi...
permulaan untuk mengelakkan nasi sebagai makanan seharian...
percubaan pertama nampaknya berjaya....
Macam rugi je tak makan sedap-sedap kan...
padahal setahun sekali jer....
tapi bila ingat nak kena habis-habisan control makan..
jadi takut pula dengan makanan...

Orked sediakan penimbang betul2 kat ruang tamu...
so masuk umah je ..scale tu memang terang2an n x yah bersuluh lagi..
biar tetamu pun takut makan (jimat makanan kami) muahaha..
memang sah..sape2 je yang datang terus naik...
reaksi?? ada yang tak caya scale tu..masing2 kata scale tu tak betul..

"eh napa naik 2 kilo pulak?" padahal x sedar makan nasi bekilo!
"scale ni salah..mustahil naik sekilo." oh mai god..ingat kau makan tu sesudu je ke?
orked pulak yang takut nak menimbang hahaha...
apapun orked berpuas hati dengan cara pemakanan orked hari ni...

harap2 la turun n tak naik...coz 9hb ni ada appointment pulak dengan Dr.Junainah...